- Den nye mobilbanken har blitt enda mer brukervennlig og intuitiv, med ny oversiktlig design og navigering. Vi tror de fleste vil merke en enda bedre brukeropplevelse, sier Erik Akersveen, ass. dir. for Dagligbank og Betalingsformidling i Eika.

- Mobilbanken inneholder også en rekke nyheter. Den største fordelen fra den gamle løsningen er at du nå kan betale regninger med mobilen, samt tjenesten SnapCash som lar deg overføre penger direkte fra konto til konto uten forsinkende mellomledd. Denne tjenesten er det foreløpig bare Eika-bankene som tilbyr.

Noen andre praktiske funksjoner:

    Betal eFaktura med drag and drop
    Overfør mellom kontoer med drag and drop
    Betal regninger både til inn- og utland
    Opprett sparekonto
    Endre kredittgrense
    Sperr kredittkort
    4-sifret PIN-kode
    Valutakalkulator

Mobilbanken er den forlengede armen til ny nettbank

Også nettbanken har blitt ny og forbedret. Til glede for alle som har slitt med Java-problematikken, har dette nå blitt mye bedre er den nye nettbanken Java-fri . – Det betyr at nettbanken også har blitt enda bedre for Apple-brukere og nettbrett, sier Erik Akersveen. 

- Med de nye versjonene har du nå full tilgang til alle banktjenester døgnet rundt, enten du bruker mobil, PC, Mac eller nettbrett, forklarer Akersveen.

Overfør en halv million på 2 sekunder

Eika-bankene er foreløpig alene om å tilby SnapCash-tjenesten for lynrask overføring av penger.
- Vi er først ute med denne tjenesten, og den kan derfor foreløpig kun brukes mellom kunder i Eika-bankene. Men så snart de andre bankene lanserer sine versjoner på vår felles plattform, vil løsningen åpne for straksbetalinger mellom alle bankene, forteller Akersveen.


Når pengene er registrert på konto, blir mottakeren umiddelbart varslet via SMS. Det er til og med mulig å overføre penger kun via mobilnummeret til mottakeren. Systemet finner riktig kontonummer, forutsatt at mottakeren er registrert.

- Enkelte ganger trenger vi å overføre penger umiddelbart, for eksempel til et familiemedlem i utlandet (mange har vel vært der). I andre situasjoner kan det være ønskelig å få en umiddelbar bekreftelse på betalingen, for eksempel ved bruktbilkjøp.

Norge ligger langt fremme internasjonalt i samkjøring av bankløsninger. Akersveen mener det er viktig at bankene ligger i forkant av utviklingen i et marked med stadig nye mobile betalingsløsninger.

Så dette er neste steg mot mobilen som selvstendig betalingsenhet?

- Ja, det kan du trygt si. I dag kan det ta fra noen timer til et døgn før pengene er på saldo. Vi er på vei mot øyeblikkelig betaling der og da. Vi jobber for at systemet på sikt støttes av alle banker i Norge. Vi mener det ligger store samfunnsøkonomiske verdier i at alle kan betale til alle i løpet av sekunder, avslutter Akersveen.