Nå kan nemlig alle Eika-kunder bruke mobilen til å føre over penger til hverandres kontoer på sekundet. Det er mobilbankens integrerte betalingstjeneste SnapCash som gjør det hele mulig:
 
- Kort fortalt er SnapCash en enklere og raskere måte å betale med mobilen på. Det holder å taste inn beløpet og mobilnummeret til mottakeren. På to sekunder er pengene overført til mottakerens konto, forteller Erlend Sundvor, assisterende direktør i Eika Betalingsformidling.
 
Enkelt og raskt. Sundvor mener det er forklaringen på hvorfor SnapCash på kort tid har rukket å bli en populær funksjon blant lokalbankenes kunder.

«Den moderne femtilappen»

- Fordelen med SnapCash er at man kan gjøre opp for seg på sekundet. Nå er det jo ikke alltid man går rundt med femtilapper i lomma lenger, men mobilen er alltid med, sier Sundvor.
Han opplever at appen blir mye brukt i situasjoner hvor man tidligere var avhengig av kontanter.
 
- Fordi SnapCash er koblet direkte til bankkontoen din trenger du ikke «lade opp» kontoen før bruk. I tillegg til det rent praktiske med å ha alt samlet på én plass, gjør det også at pengene blir tilgjengelige umiddelbart, forklarer han, og gir et eksempel:
 
- Om noen bruker SnapCash til å føre over 200 kroner til deg, er pengene på bankkontoen din på under to sekunder. Dermed kan du betale regninger eller handle med kortet ditt med én gang.
Spleiselag og brukthandel

Sundvor forteller at tilbakemeldingene fra brukerne har vært svært positive, og at mange av kundene som har mobilbank også har tatt i bruk SnapCash.
 
- Det morsomme er å se alle de ulike måtene appen blir brukt på. Det kan være venner som skal dele regninga etter et restaurantbesøk, eller det blir brukt for å betale en sofa man har funnet på finn.no, sier han.
 
Banken har også sett på summene som føres over via appen.
 
- Stort sett dreier det seg om mindre beløp, men vi har faktisk registrert betalinger på over 100.000 kroner også, forteller Sundvor.

Sikkert som banken

Det finnes lignende apper på markedet, men dette er første gang en norsk bank har lansert denne typen mobilbetalingstjeneste.
 
- Det betyr at løsningen har samme sikkerhet som i mobilbanken ellers. Det er vi som leverer tjenesten og står som garantist. Det er med andre ord like trygt som å betale i nettbanken, avslutter Sundvor.

Last ned mobilbank og ta i bruk SnapCash i dag