Pengesedler og kronestykker er i ferd med å forsvinne. Hvor ofte ender det ikke opp med at en i venneflokken betaler regningen, fordi ingen har kontanter i lommeboka. Og hvor enkelt hadde det ikke vært å gjøre opp et privat salg, uten å måtte utveksle kontonumre.

Tjenesten SnapCash løser disse problemene. Den er integrert som en del av mobilbanken, og gjør at alle kunder av en lokalbank i Eika Alliansen kan bruke mobilen til å overføre penger til hverandres kontoer på sekundet. Og skulle de glemme det, er det en enkel sak å sende dem en påminnelse.

- Slik kan du lett kreve inn penger andre skylder deg, og kan også fortløpende få status på om pengene har kommet inn til deg eller ikke, forklarer Erik Mohn i Eika Betalingsformidling.

Enkelt og greit
SnapCash er dermed en genial måte å betale gjeld til andre på.

- Det holder å taste inn beløpet og mobilnummeret til mottakeren. På to sekunder er pengene overført til mottakerens konto, forteller Mohn.

Siden lanseringen, har SnapCash rukket å bli en populær tjeneste. Mohn tror grunnen er at den er så enkel å bruke.

- Vi har hatt noen justeringer siden lansering, blant annet at du ikke lenger trenger å signere på betalinger under 3.000 kroner. Dette har vært veldig godt mottatt da det gjør betalingsprosessen raskere og enklere, sier han.

At alle SnapCash-betalinger kommer inn på mottakers konto umiddelbart, er en annen stor fordel for kundene.

– Uansett når på døgnet det måtte være, kommer pengene inn med en gang de er sendt. Og at man kan betale til mobilnummer i stedet for kontonummer, gjør betalingsopplevelsen positiv for alle parter, sier han.

Last ned mobilbank og ta i bruk SnapCash i dag

«Den moderne femtilappen»
At man nå også kan be om penger via SnapCash, gjør tjenesten enda mer brukervennlig.

– Fordelen er at man kan gjøre opp for seg på sekundet. Det er ikke alltid vi har en femtilapp i lomma, men mobilen er alltid med, sier Mohn.
Banken har også sett på summene som føres over via appen.

- Det er ikke bare småbeløp som overføres, og vi registrerer jevnlig betalinger på over 100.000 kroner, forteller Mohn.

Ikke fått mobilbank? Her kommer du i gang